Bærekraft og miljø i fokus

Fast Hotels tar bærekraft på alvor og ønsker å tilby et så miljøvennlig opphold som mulig for våre gjester. Vi er opptatt av å minimere vår negative påvirkning på miljøet og ta ansvar for en felles grønnere fremtid.

Samarbeid med ledende leverandører

Vi benytter blant annet produkter fra Ecolab og Nor-Tekstil, to ledende leverandører av bærekraftige produkter og tjenester til hotellbransjen.

Ecolab tilbyr innovative løsninger for rengjøring og hygiene som reduserer vannforbruk, energiforbruk og avfall.

Nor-Tekstil leverer tekstiler av høy kvalitet, behandlet ved svanemerkede  vaskerier. Minimalt vannforbruk og hvor det benyttes vaskemidler som i minst mulig grad skal påvirke miljøet.

Sparing av vann og energi

Vi har installert sparedusjer på alle rom for å redusere vannforbruket. Dette sparer både vann og energi, og bidrar til en mer bærekraftig drift. I tillegg bruker vi automatisk* styring av oppvarming for å optimalisere energiforbruket (*Fast Hotel Svolvær, kommer til Fast Hotel Lofoten og Fast Hotel Henningsvær snart).

For å minimere vann- og bruk av vaskemidler, rengjør vi kun rommene ved avreise. Ønsker du å få skiftet håndklær og sengetøy oftere, eller du har behov for å få rengjort rommet i løpet av oppholdet, vennligst kontakt vårt service-kontor.

Visste du at over 50% av energibruken i Norge kommer fra fornybare kilder (2022)

Elektriske biler

Våre ansatte benytter elektriske biler. Dette reduserer utslipp av klimagasser, sparer energi og bidrar til et bedre lokalt miljø.

Vi inviterer deg til å bidra

Vi ønsker at våre gjester skal delta i vårt pågående arbeid og engasjement for økt bærekraft. Du kan for eksempel bidra ved å:

  • Ta kortere dusjer. 
  • Henge håndklær til tørk i stedet for å sende dem til vask. 
  • Bruke trappene i stedet for heisen. 
  • Slå av lys når du forlater rommet. 
  • Pant plastflasker og bokser i panteautomater i dagligvarebutikkene, eller putt dem i våre «flaske»beholdere som er utplassert på hotellet. Dette blir sendt til gjenvinning. 
  • Bruk kollektivtransport når du reiser i Lofoten.

Visste du at aluminium kan gjenvinnes 100%?

Sammen kan vi gjøre en forskjell!